Soita 044 7800 749

Päivystys 24 / 7

nain-toimimme-messin-kuva

Näin toimimme

Leenalassa arki on tasaista ja säännöllistä, ns. kuntouttavaa arkea. Koulunkäynti, harrastukset, lepo ja hyvä ravinto; siinä Leenalan arjen perusresepti lyhykäisyydessään.

Leenalaan valikoituu nuoria, joiden kanssa on mahdollisuus saada kehitystä aikaiseksi. Jotta tavoitteellinen työskentely on mahdollista, on nuorten kanssa pystyttävä tekemään asioita ja elämään kutakuinkin normaalia arkea. Me emme ota ketään pelkästään säilöön. Tavoitteena on kasvattaa itsenäisiä ja vastuullisia nuoria aikuisia.

Sääntöjä ja rajoja Leenalassa tietenkin on ja niistä pidetään kiinni, säännöt ovat inhimillisiä ja normaaleissa perheissäkin käytettyjä.  Aikuisten tehtävänä on kulkea rinnalla ja opastaa. Opastaminen on välillä patistamista, välillä jarruttamista ja aika usein myös kieltojen asettamista.

nain-toimimme-kengat

Leenalassa jokainen lapsi saa olla oma itsensä. Jokaisella nuorella on mahdollisuus vaikuttaa omien asioidensa kulkuun. Jos osoittaa olevansa luotettava ja asiat hoituvat sovitusti, voi saada enemmän vapauksia.

Leenalassa ei eletä eristyksissä ympäröivästä maailmasta. Me liikumme paljon talon ulkopuolisissa tapahtumissa ja teemme erilaisia retkiä. Koulujen loma-aikoina käymme usein yhteisillä lomamatkoilla. Teemme mm. laskettelureissuja, shoppailumatkoja ja eräretkiä.

Kotilomilla Leenalasta käydään yleensä joka toinen viikonloppu ja koulujen loma-aikaan pidempäänkin, jos nuori hoitaa lomat sovitusti. Uudet nuoret ovat aluksi pidemmän jakson Leenalassa, ennen kotilomien aloittamista. Yhteistyö koteihin on tärkeä osa työtämme. Lähes jokaisen nuoren kohdalla tavoitteena on, että hän voi joskus palata takaisin kotiin.

nain-toimimme-tiloja
nain-toimimme-siisteys